Sivut

perjantai 17. helmikuuta 2017

Agitreenit jatkuu

Maanantaina oltiin taas hallilla treenaamassa. Uutena asiana tuli sylikäännös eli sylkkäri ja sitä harjoiteltiin Brunon kanssa ensimmäiseksi. B oli aluksi taas (kuten aina ennenkin) hieman omissa maailmoissaan, ja keskittyi treenaamisen sijaan epämääräiseen haukkumiseen. Aika nopeasti se kuitenkin siirsi keskittymisensä minuun, kun se vihdoin pääsi jotain tekemäänkin.


Kuvat viime viikonlopulta, kun paistoi aurinko ja oli nätti ilma.

Ensin harjoiteltiin ilman siivekettä niin, että ohjaaja peruuttaa muutaman askeleen ja koira seuraa perässä, jonka jälkeen käden avulla johdatetaan koira kääntymään ulkokautta. Tuon selkeämmin en osaa selittää, hyvä jos joku ymmärsi. Tätä kuitenkin tehtiin molemmilla puolilla muutaman kerran ensin ilman siivekettä ja sen jälkeen siivekkeen kanssa. Bruno älysi aika nopeasti harjoituksen idean ja saatiinkin kehuja siitä, miten hyvin se seuraa ohjaajan liikkeitä.


Sylkkäritreenin jälkeen käytiin pikapikaa ulkona jonka jälkeen mentiin itsenäisesti treenaamaan keppejä. Meillä on siis käytössä kujakepit, ja Brunon kanssa kuja on jo aika kapea. Näin itsekseen treenatessa laitan aina keppikujan päähän namialustalle palkan ja menen koiran kanssa toiselle puolelle, josta lähetän sen alustalle. Brunolla on yleensä aina mukavasti vauhtia päällä ja se ryntää aina innolla namialustalle. Kujaa voisi varmaan laittaa vieläkin kapeammaksi, mutta yksin treenatessa en viitsi kauhean kapeaksi laittaa, jos Bruno meinaan lopettaakin kujan kesken, kukaan ei ole ottamassa palkkaa pois. Joskus saadaan kuitenkin apua kujan kanssa, ja silloin sitä uskaltaa laittaa jo todella kapeaksi. Tällä hetkellä Bruno siis mahtuu vielä juoksemaan suoraan kujan läpi, seuraava askel olisi sen levyinen kuja, jossa kepit jo hieman koskettavat koiran kylkiä ja se alkaisi pikkuhiljaa hakemaan oikeanlaista liikettä.


Keppitreenin jälkeen siirryttiin vielä harjoittelemaan takajalkakontakteja. Aika nopeasti Bruno alkaa hakemaan oikeaa asentoa, minun pitäisi vain antaa sen itse hakea sitä ja palkata juuri oikealla hetkellä. Kotiläksyksi saatiinkin takajalkakontaktien harjoittelua, jotta se alkaisi vahvistumaan.


Ensi maanantaina, eli hiihtolomaviikolla en agilitytreeneihin pääse, koska olen Lapissa. Seuraavan kerran päästään valvojan silmän alle siis vasta parin viikon päästä. Kotitreeniä pitäisi kuitenkin ahkerammin tehdä, jottei hallikerrat olisi ainoita treenikertoja. Vähän tässä viikkorytmissä on vielä hakemista, kun koulu ja harrastukset vievät aikaa, mutta pikkuhiljaa alan saamaan rutiineista kiinni. Ja noita treenejä voi yleensä pitää ihan parin minuutin mittaisina, joten paljoa aikaa ne eivät veisi. Itse pitää vaan ryhdistäytyä ja muistaa niitä tehdä.


Hyvää hiihtolomaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia kirjoittaessa huomioithan seuraavat asiat:
•Mieti ensin mitä kirjoitat ennen kuin kirjoitat ja muista järkevä kielenkäyttö
•Rakentava kritiikki ja vinkit ovat aina tervetulleita
•Postausideoita ja parannuksia voi aina esittää

Kiitos kommentoijille jo etukäteen! :)