Sivut

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Hyvää ja huonoa treeniä

Nyt on jo parina päivänä ollut kivan aurinkoinen ja ihanan keväinen sää, joka eräänä sunnuntainakin innosti ulos touhuilemaan. Rakensin pihalle kaksi estettä ja tehtiinkin Brunon kanssa omatoiminen hyppytreeni. Aluksi mun oli tarkoitus tehdä vain pari mittausta fysiikan työtäni varten, mutta koska koira olikin niin innolla mukana, tehtiin tarvittavien mittausten jälkeen vielä muutamat hyppysarjat lisää. Tällä kertaa sain jopa videomateriaalia, siitä näen sitten omaa ohjaustakin hieman ja saan mahdollisesti korjattua virheitäni. Bruno oli tosi mukavalla tuulella ja ihan täysillä mukana, vaikka pari kertaa rima putosikin.

Meillä oli siis kaksi estettä suorassa linjassa, välinä n. kolme metriä. Aluksi juostiin väli pari kertaa niin, että puomeina toimivat aurauskepit olivat maassa. Sen jälkeen nostin ensimmäisen esteen n. 30 sentin korkeuteen ja toisen n. 25 sentin korkeuteen.Maanantaina 13.3. oltiin taas hallilla, nyt oli virallisesti viimeinen alkeisjatkokurssin kerta, mutta meillä oli seuraavalla viikolla vielä yksi korvaava kerta hiihtoloman poissaolon takia. Maanantaina kuitenkin tehtiin taas rataa pätkissä ja meni tosi hyvin, vaikka epäilinkin vähän Brunon keskittymiskykyä. Meillä on siis kotona nartulla alkanut juoksut, ja vaikka koirat olikin erotettu toisistaan eri talouksiin, vähän jännitin, miten B jaksaisi keskittyä. Välimatka ilmeisesti kuitenkin oli tehnyt ihmeitä, ja nopean vaatteiden läpihaistelun jälkeen koira oli taas oma itsensä eikä yhtään sekaisin hormooneista. Koira keskittyi tekemiseen eikä ylimääräiseen sähläämiseen, vaikka pari kertaa loppua kohden sen keskittyminen harhailikin.
Rata näytti kutakuinkin tältä

Siinä viikon mittaan taas tehtiin vähän sitä sun tätä ja kiirettä piti, viikonlopuksi lähdettiin Pohjanmaalle serkkuni synttäreille.

Sitten koitti taas maanantai ja oltiin korvaavalla agilitykerralla. Tehtiin taas pientä radan pätkää, mutta nyt oli taas niitä kuuluisia huonoja hetkiä harrastuksessa. Koira ei keskittynyt ollenkaan ja kerran jopa karkasi kentältä ryhmämme yhden koiran päälle. Brunolla ja tällä toisella koiralla on siis vähän koko ajan ollut keskinäistä kitkaa, molemmat ovat provonneet ja rähisseet toisilleen ja ilmeisesti tänään Brunolle tuli viimeinen tikki. Onneksi selvittiin vain säikähdyksellä, mutta itsekin hieman pelästyin, en ole ennen nähnyt Brunoa tuollaisena että se tieten tahtoen yrittää jonkun päälle. Musta tuntuu, että se käy hallilla aina ihan ylikierroksilla ja kerää jostain sellasta älytöntä pöllöenergiaa, jonka se sitten purkaa rähisemiseen. Useimmiten se siis keskittyy ihan superhyvin kuitenkin kun tehdään jotain, mutta tuolloin ajatukset harhailivat jossain ihan muualla ja näköjään piti sitten purkaa se toiseen koiraan. Ensimmäistä kertaa mulla olisi itseasiassa videomateriaaliakin treeneistä, mutta en jaksa editoida niitä, kun mulla on vieläkin vähän ongelmia noiden videonmuokkausohjelmien kanssa. Pari ihan ok pätkää saatiin, mutta kyllä se harmitti kun oma koira kävi toisen päälle. No, nyt on käyty lähellä pohjaa ja sieltä on vaan suunta ylös, ehkä seuraavalla kerralla menee paremmin!

Keinua treenattiin myös hetken aikaa, nyt meillä oli jo ihan vapaana oleva keinu käytössä ja hyvin B kesti keinun liikkumisen ja tömähdykset. Pikkuhiljaa se alkaa ottamaan paremmin ja paremmin takajalkakontaktia, vaikka välillä tuottaakin vielä vaikeuksia. Treenillä sekin toki sitten paranee.
Rata oli suunnilleen tollanen, tehtiin muutaman esteen pätkissä muistaakseni kerran koko rata läpi, koiran keskittyminen ei oikein riittänyt parempaan

Ja nyt tosiaan kun tuo alkeisjatkokurssi päättyi tuohon, pitäis mun liittyä seuran jäseneksi ja hakea pienryhmäpaikkaa. Katsotaan kuitenkin ensin, josko eräällä toisella, mua lähempänä olevalla hallilla järjestettäsiin säännöllisiä agitreenejä. Helpottais omaa liikkumista melkoisesti, vaikka tuosta nykyisestä paikasta kovin tykkään. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin kun asiat setviytyy selkeämpään suuntaan. Siihen asti vedetään pihatreenejä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia kirjoittaessa huomioithan seuraavat asiat:
•Mieti ensin mitä kirjoitat ennen kuin kirjoitat ja muista järkevä kielenkäyttö
•Rakentava kritiikki ja vinkit ovat aina tervetulleita
•Postausideoita ja parannuksia voi aina esittää

Kiitos kommentoijille jo etukäteen! :)