Sivut

maanantai 12. helmikuuta 2018

Hankihyppelyä

Lauantaina 10.2. raahasin pitkästä aikaa muutaman esteen esille ja iskin lumihankeen pystyyn. Ajattelin, että olisi mukavaa vaihtelua ja mielenvirkistystä sekä mulle että koiralle päästä pitkästä aikaa vähän hyppelemään, vaikkei mitään kovin kummempia tehtäviä oikein tehtykään. Koira ottikin alkulämpät sopivasti itsekseen samalla, kun esteitä pystytin, riehuivat Saagan kanssa aika tehokkaasti.
Vanha kuva, mutta tältä täälä nyt tällä hetkellä vielä näyttää, toivon mukaan hanget kestäisivät ainakin helmikuun loppuun asti.

Löysin vain kolme estettä, joten mitään monimutkaista ja pitkää tehtävää niihin en jaksanut edes yrittää kehittää, parempi vain kun kerrattiin ihan perusjuttuja. Esteet siis olivat tavallaan peräkkäin, mutta keskimmäinen este oli vähän linjasta sivummalla. Aluksi suunnittelin harjoittelevani ihan perusvalssia, mutta arvioin välimatkat väärin niin eihän niihin väleihin mitään sitten mahtunutkaan tekemään. En jaksanut ruveta esteitä enää siirtelemään, joten kehiteltiin sitten vain jotain muuta valssien sijaan. Tai no pari kertaa sen valssinkin sai johonkin väliin tungettua, mutta muuten ihan vaan perus takaakiertoa ja eteenlähetystä sun muuta perusperusohjausta tehtiin hetken aikaa. Yllättävän hankalaa se oli tuolla hangessa yrittää juosta,  molempien vauhti taisi hyytyä ihan vain alustan raskauden takia. Hyvää vaihtelevaa ja erilaista treeniä kuitenkin normi lenkkeilyn ohelle.

Videonpätkiäkin kuvasin pitkästä aikaa, mutta kamera ei ollut täysin työkykyinen, vaan jälleen kerran pätkäisi itsekseen videot. Kaikkia suorituksia ei siis tallentunut videolle, mutta ei se mitään, hyvä että edes muutamat saatiin ! Edelleen mulla on kuitenkin tuon videoneditointiohjelman kanssa se ongelma, että tällä hetkellä käytössä olevan Filmoran kanssa tulee ilman lisenssiä aika isohkokin vesileima, ja mitään muuta toimivaa ohjelmaa en ole tilalle löytänyt. Lisenssiä en ole ehtinyt ja uskaltanut vielä hankkia, koska en sen toimintaperiaatteista ihan varma ole. Tämä mun läppärini tuntuu muutenkin alkavan vetelemään jo viimeisiään, erinäisiä ongelmia on alkanut ilmenemään. Jos lisenssi nyt sitten esimerkiksi olisi konekohtainen, olisi se aika hukkaan heitetty jos tämä hajoaisi. Windowsin Movie Maker on joskus jollain toisella läppärillä ollut käytössä, mutta tähän kun koitin ladata niin siihenkin herjas lisenssin tarvetta kun videota yritti tallentaa ja jakaa.No, pitää kattoa ja ottaa selvää, jos mä joskus löytäisin sopivan videoeditorin.


Tässä helmi-maaliskuun aikana jossain välissä ajattelin vuokraavani jonkun hallin kerraksi pariksi käyttöön, jotta päästäisiin taas ihan tosissaankin treenailemaan. Kotona en jotenkin saa sitä samaa virettä, kuin hallilla, ja hallilla pystyttäisiin treenaamaan hyppyjen lisäksi myös esimerkiksi kontakteja, joiden tilanteesta en osaa yhtään sanoa treenipuutteen takia. Periaatteessa uuno osaa takajalkatargetin,mutta kun ei olla sitä kunnolla päästy vielä kontaktiesteille asti soveltamaan, joten paha sanoa toimisko se vai ei. Tästä läheltä onneksi tiedän ainakin kolme hallia, joihin pääsee yksinäänkin treenailemaan, joten mahdollisuuksien mukaan ehkä käydään kaikki tsekkaamassa ja katsomassa, mikä sopii meille parhaiten. Ja sitten keväämmällä lumien sulaessa voi tietenkin taas paremmin omassakin pihassa harjoitella perus hyppyjä sun muuta. Alkukesä onkin mulle taas jännää aikaa ja silloin treenit saa jäädä vähemmälle, mutta ei siitä sen enempää nyt tähän postaukseen. ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia kirjoittaessa huomioithan seuraavat asiat:
•Mieti ensin mitä kirjoitat ennen kuin kirjoitat ja muista järkevä kielenkäyttö
•Rakentava kritiikki ja vinkit ovat aina tervetulleita
•Postausideoita ja parannuksia voi aina esittää

Kiitos kommentoijille jo etukäteen! :)