Sivut

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Pienenpientä ratatreeniä

Maanantaina oltiin taas hallilla treenailemassa, tällä kertaa meitä pieniä koiria oli vain kaksi paikalla (normaalisti neljä), joten odottelemaan ei kauaa jouduttu. Tuolla kerralla tehtiin vain kahta pientä radan pätkää.

Ensimmäiseksi teimme Brunon kanssa alla näkyvän kuvan mukaista radan pätkää, johon kuului putki, kaksi normiestettä ja yksi muuri. Harjoitus oli melko simppeli, ei tehty mitään ihmeellisiä käännöksiä vaan tarkoitus oli vaan rallittaa esteitä pari kertaa ympäri. Brunolla oli aika hyvä draivi päällä ja se juoksi putkenkin yrittämättä kertaakaan pysähtyä sinne. Muuria se aluksi vähän kammoksui eikä meinannut hypätä, mutta kun tehtiin sitä pari kertaa yksinään, alkoi sekin sujua. Rataa tehtiin muutaman kerran molempiin suuntiin, jonka jälkeen mentiin käymään ulkona.

Ensimmäinen radanpätkä
 Toisena harjoituksena oli alla olevan kuvan mukainen kuvio. Viime viikolla oli harjoiteltu poispäinkäännöstä, ja koska me ei viimeksi oltu paikalla, harjoiteltiin sitä nyt. Aluksi tehtiin poispäinkäännöstä hetken aikaa pelkän siivekkeen kanssa, sitten yhdellä esteellä, ja lopuksi otettiin se tuohon minimaaliseen radanpätkään. Ideana oli siis ensin ottaa ykköselle normaali hyppy, sen jälkeen putkeen, ja lopuksi poikkari kolmoselle. Omassa ohjaamisessa on vielä todella paljon hakemista, mutta koira alkoi aika hyvin hiffaamaan ideaa. Tuolla kerralla oli muutenkin kiva treenata, pikkuisista kun oli meidän lisäksi paikalla vain porokoiranarttu, jonka kanssa Bruno tulee tosi hyvin toimeen. Näin muut koirat eivät häirinneet sen tekemistä niin paljoa, vaikka välillä piti ihmetellä viereisellä kentällä treenaavaa koirakkoa. Fokus kuitenkin pysyi aika lailla minussa koko treenien ajan. Loppua kohden huomasi, että koira alkoi väsymään, mutta siitä huolimatta se teki tosi hyvin loppuun asti.
Toinen radanpätkä
Hyvillä mielin siis tälläkin kertaa lähdettiin kotia kohti, ja tiistaina treenattiin olohuoneessa rahin avulla eri käännöksiä perus takaakierrosta aina poispäinkäännökseen. Koira oli tosi hyvin mukana ja jaksoi keskittyä koko lyhyen treenisession ajan. Brunon kanssa mun täytyy muutenkin pitää treeniajat aika lyhyessä, se väsyy aivotyöstä aika nopeasti josta johtuen alkaa sitten sen keskittymiskyky kärsiä. Hallillakin treenatessa yleensä puoli tuntia (sisältäen parin minuutin tauot) on enemmän kuin tarpeeksi. Keväämmällä tullaan todennäköisesti pyöräilemään entistä enemmän, kun molemmat siitä niin tykkää, ja samalla saadaan vähän koiran kuntoakin kohotettua. Tavoitteena olisi keväällä/kesällä mahdollisuuksien mukaan myös käydä joissakin möllikisoissa kokeilemassa, millaista kisaaminen on.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia kirjoittaessa huomioithan seuraavat asiat:
•Mieti ensin mitä kirjoitat ennen kuin kirjoitat ja muista järkevä kielenkäyttö
•Rakentava kritiikki ja vinkit ovat aina tervetulleita
•Postausideoita ja parannuksia voi aina esittää

Kiitos kommentoijille jo etukäteen! :)