Sivut

maanantai 26. maaliskuuta 2018

Projektina kepit

Keppejä olen ensi kerran ruvennut jo varmaan melkein kaksi vuotta sitten opettamaan Brunolle. Monen muuttujan takia ei kuitenkaan olla kovin säännöllisesti niitä päästy treenailemaan ja se näkyykin sitten suorituksessa, tai siis oikeastaan sen puutteessa. Kotona mulla ei ole oikein ollut mitään toimivia keppejä, vain muutamat aurauskepit, jotka on joskus maaperän ollessa tarpeeksi pehmeää saanut tökättyä maahan kiinni. Jonkunlaisia kujakeppejä ollaan onnistuttu omassa pihassa juoksemaan. Agikursseilla harjoiteltiin myös kujakepeillä, ja kuten jossain aikaisemmassakin postauksessa jo mainitsin, kuja saa olla jo aika kapea. Herkästi B kuitenkin lähtee välistä liukenemaan jos on liian kapea.

Rupesin sitten miettimään, että mitäs jos keppejä lähtisikin opettamaan yksi väli kerrallaan, tavallaan 2x2-meiningillä. Bruno on kuitenkin tavallaan askel askeleelta oppinut jalkojen välistä pujottelun, ja sen se hiffasi todella nopeasti. Liike itsessään siis on jo koiralla hallussa, pitäisi saada se vain siirtämään samanlaisen liikkeen kepeille. Viime perjantaina hallilla ollessa lähdinkin sitten kokeilemaan ja ihan alkuun naksuttelin vain ensimmäistä keppiväliä pariin kertaan. Sen jälkeen naksuttelin ja palkkasin, kun ymmärsi jatkaa seuraavaankin väliin. Pari kertaa piti vähän suuntaa näyttää, mutta aika nopeasti ymmärsi. Siitä sitten hetkisen harjoiteltiin ja kohta jo saatiin pariin otteeseen jopa kuusi keppiä hitaassa vauhdissa pujoteltua ! Siis aivan uskomattoman älykäs koira mulla ! Harjoiteltiin keppejä kahdessa setissä, ja välissä oli pari taukoa ja muuta treeniä, joten kaikki ei näy videolla, mutta pari hyvää pätkää saatiin kerrankin filmille asti. Videonpätkästä näkyy myös, että koira hakee pujotteluliikettä tosi hyvin. Näin jäljestä päin tajusin, että tälleen ensi alkuun olisin ihan hyvin voinut palkkailla kaiken pujottelun, mutta palkkasin vain ne, joissa B meni ensimmäisen kepin oikealta puolelta. Väärät jätettiin heti alkuun huomiotta ja otettiin uusiksi vaan. Toisaalta ihan hyvä, että oppii sitten heti hakemaan sisääntulot oikealta puolelta. Pari muutakin palkkauksen arvoista suoritusta taisi jäädä palkkaamatta, mutta me molemmat vasta opettelemme ja virheiltä ei voi välttyä ! ;) Hyvin se kuitenkin jo alkaa hahmottamaan, mitä pitää tehdä. Vielä pitäisi saada kotikäyttöön kehiteltyä jotkut toimivammat 2x2-kepit, jotta voitais treenata ihan keppiväli kerrallaan ja tehokkaammin, ettei aina tarvitsisi erikseen varata hallia keppitreeniä varten.

Mutta sellaista sillä kertaa, toivotaan että keppitreenit tulevat jatkossakin sujumaan yhtä hyvällä onnistumisella !(p.s. löysin vihdoinkin ilmaisen videoeditorin, joka toimii eikä lätki jäätävän kokoisia vesileimoja peittämään katseltavaa !!)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia kirjoittaessa huomioithan seuraavat asiat:
•Mieti ensin mitä kirjoitat ennen kuin kirjoitat ja muista järkevä kielenkäyttö
•Rakentava kritiikki ja vinkit ovat aina tervetulleita
•Postausideoita ja parannuksia voi aina esittää

Kiitos kommentoijille jo etukäteen! :)