Sivut

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Hallitreeniä ja kisamietintää

Noniin, nyt kun on ensimmäisistä kirjoituksistakin selvitty, voin palata takaisin blogin pariin ! Taas tulee ihmeteltyä, miten aika kuluu niin nopeasti, toinen lukiovuoteni on jo pian ohi eikä siitä menekään enää kauaa kun pitää jo seuraavaan opiskelupaikkaan hakea ! Vastahan lukion ykköselle mentiin ja kohta saadaan jo lakki päähän.

No mutta eniveis, takaisin blondien pariin ! Käytiin tuossa pari viikkoa sitten ihan oikealla hallilla treenaamassa ihan oikeilla agilityesteillä. Tehtiin ihan perustreeniä itsekseen, vähän rataa ja lopuksi kontaktin ja keppien treenausta. Bruno oli tosi hyvällä asenteella mukana ja vaikka olikin vähän outo ja uusi paikka ja mielenkiintoisia hajuja, osasi suurimman osan ajasta keskittyä olennaiseen. Suurin edistysaskel oli varmaankin se, että sain B:n kiinnostumaan lelusta ! Koskaan aikaisemmin se ei ole innostunut tai edes kiinnostunut leluista hallilla ollessa, mutta nyt sain jopa palkattua sen pariin otteeseen lelulla ! Voi olla, että asiaan vaikutti se, että oltiin tosiaan ihan kaksistaan hallilla ilman muita koiria, mutta siitä on kyllä muutenkin tullut paljon leikkisämpi. Oli syy mikä oli, hyvän tunteen se toi !


HALLITREENI

Alkulämmittelyn jälkeen aloitettiin 1-2 eri etäisyyksiltä, vauhdista, paikalta ja vähän eri lähetyskulmista. Pari eteen lähetystäkin lelu etupalkkana saatiin aikaan. Vähän huonosti irtoaa, mutta pistetään treenaamattomuuden piikkiin. Pidettiin kummiskin aika simppelinä eikä mitään liian vaikeaa ruvettu vääntämään. Tämän jälkeen otettiin pari kertaa kulmassa olevaa putkea ensin yksinään kummastakin päästä ja sen jälkeen ketjuna hyppyjen perään. Kakkosen jälkeen valssia jotta sain luontevammin ohjattua putkeen. Teki putkea tosi hyvällä vauhdilla ! Jätettiin 1-2 pois ja otettiin putken perään 4-6. Vähän paremmin pitäisi saada B irtoamaan kädestä, nyt se välillä tuijottaa liikaa palkkakättä eikä malta lähteä kauhean kauas. Tästä seuraa, että mun täytyy ohjata kauhean lähelle esteitä, jotta lukkiutuu niihin. Hyvällä temmolla kuitenkin teki.

Kun saatiin 4-6 sujumaan, otettiin suoraan jatkoksi 7-8. Tehtiin tämä pari kertaa, sitten otettiin 10-putki kerran kaks yksinään, jonka jälkeen koko rataa. Pari kertaa tehtiin kokonaan ja muutamaa mun virhettä lukuun ottamatta teki ihan kivasti ! Katsotaan josko jossain välissä taas päästäisiin pariin otteeseen valvovan silmän alle kuuntelemaan neuvoja ja vinkkejä.

Radan jälkeen käytiin pikaisesti ulkona jäähdyttelemässä ja nollailemassa tilannetta. Sitten tehtiin kujakeppejä hetken aikaa. Keppejä ei olla päästy melkein ollenkaan treenaamaan ja ne ovatkin melko heikolla mallilla, mutta tällä hetkellä sietää mennä jo niin kapeaa kujaa, missä kepit koskee kylkiin. Pitäisi koittaa vääntää muutamat kotikäyttöiset kepit, jotta päästäisiin enemmän niitä treenaamaan.

Keppien jälkeen vielä puomin puolikkaalla takajalkatargetin treenaamista. Ymmärtää jo aika hyvin mitä pitää tehdä, mutta enemmän pitää vielä liikkeestä ja häiriöllä treenata. Teki paremmin kun olin oikealla puolella, mutta oli vasemmallakin ollessani ihan ok. Treenattavaksi jäi päällisin puolin aika paljon, mutta ajan kanssa varmasti paranee.

Bruno viime heinäkuussa

Tarkoituksena oli mennä lauantaina 17.3. yksiin agilityn epiksiin, mutta ne jouduttiinkin siirtämään huhtikuun puolelle, joten odottelemme sitten sinne asti meidän kisauran korkkaamista. Hyvä puoli tässä kuitenkin on se, että keretään ottamaan vielä useammat hallitreenit alle ja mahdollisesti käyn ihan ilman koiraa tsekkaamassa jotkut kisat, miten toimitaan ja millaista näin niinkun yleisesti kisaaminen on. Muutenkin olisi kiva ruveta tekemään enemmän agilitypuolella, nyt kun mulla on kortti niin en ole enää kyydeistäkään riippuvainen. Kesällä tiedän jo tulevan treenitaukoa jonkun verran, ja syksyn kirjoitukset varmasti vievät jaksamista, mutta noin niinkun yleisesti ottaen tavoitteeksi asetan nyt alkaa harrastamaan koiran kanssa enemmänkin kuin vain lenkkeilyä ja kotitreenailua. We shall see !
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia kirjoittaessa huomioithan seuraavat asiat:
•Mieti ensin mitä kirjoitat ennen kuin kirjoitat ja muista järkevä kielenkäyttö
•Rakentava kritiikki ja vinkit ovat aina tervetulleita
•Postausideoita ja parannuksia voi aina esittää

Kiitos kommentoijille jo etukäteen! :)