Sivut

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Kiirettä pitää

Voi jestas, kun mulla on ollut kiireiset pari viikkoa! :D Lukio alkoi ja vie oman aikansa, sen lisäksi olen käynyt futistreeneissä ja -peleissä, lenkkeillyt ja treenannut Brunon kanssa... Ja tänään alkoi jatkoisoskoulutus, onneksi meillä on tapaamisia vain kerran kuukaudessa, jottei se vie liikaa aikaa.

 Koirarintamalla on tapahtunut sellainen jännä uusi juttu, että ilmoittauduin agilityn alkeiskurssin pääsykokeeseen (kuulostaa kamalalta, mutta koe on kuulemma ihan helppo ja siinä lähinnä vain katsotaan koirakon yhteistyötä yms.)! Pääsykoe on lokakuussa, joten sen jälkeen sitten toivonmukaan päästäisiin vihdoinkin polkaisemaan tämä meidän agilityuramme kunnolla käyntiin. :)

Brunon kanssa ollaan muutenkin koitettu nyt tehdä erilaisia asioita paljon, ollaan esimerkiksi käyty muutamissa eri koirapuistoissa pariin otteeseen, ja kerran kävimme jo Turussakin asti kahdestaan bussilla. Bussimatka oli Brunon elämän toinen kerta bussissa ja meni hyvin, ensi-ihmettelyiden jälkeen koira tyytyi kohtaloonsa ja makasi miltei koko matkan penkin alla tai puoliksi jalkojeni päällä. Turku-reissu oli ihan kivaa vaihtelua, päästiin vähän city-koirailun makuun ja B taapersikin ihan mallikkaasti ihmisvilinässä. Käytiin reissun lopuksi vielä yhdessä turkulaisessa koirapuistossa ja saatiin uusia koirakavereita, Bruno on siinä mielessä helppo koira, että kaikki käy, oli sitten uros tai narttu. B vaan "lämpeää" uusille koirille vähän hitaasti, eikä innostu kauhean helposti leikkimään. Haistella se kyllä voi ja sitä se tekeekin, mutta välillä toiset koirat joutuvat pettymään leikkimisen suhteen.

Perustreenailuihin meillä sisältyy tällä hetkellä hihnakäytöksen treenailu ja sen lisäksi ehtimisen ja jaksamisen mukaan satunnaisten temppujen treenailu. Uusia temppuja aion opettaa sitä mukaa, kun keksin sopivan opetustyylin ja kun aika riittää.

Nyt viime aikoina on taas pahanlaatuinen bordercolliekuume iskenyt, eikä se ota lähteäkseen. On tullut taas selailtua facebookissa ja ties missä Pinterestissä suurinpiirtein bordercollieiden kuvia ja kuolannut pentujen perään. Mulla on siis ollut haaveena oma bordercollie niin kauan, kuin muistan, eli aika monen monta vuotta jo, ja haave on vain vuosien saatossa vahvistunut vahvistumistaan. Olenkin oikeastaan päättänyt jo jopa kennelin, josta tulevaisuudessa meinaan bordercollieni ostaa, minulla on jo pitkään ollut mielessä yksi tietty kennel, jonka koirat miellyttävät silmääni. Itse asiassa kyseisessä kennelissä on tälläkin hetkellä yksi niin unelmapentue tuloillaan, että harmittaa, etten ole vielä täysi-ikäinen ja oman kämpän omistava henkilö. :D No, kyllä mä sitten joskus sen oman bortsuni sieltä saan, ennemmin tai myöhemmin... Siihen asti voin lievittää (tai pahentaa) bortsukuumettani tutustumalla näyttelyissä yms. muiden bordercolliehin. ;)

Jokin tässä rodussa vaan miellyttää mun silmää, ja nimenomaan siis nämä vähän työtyyppisemmät ja sirommat yksilöt :)

Ehkä söpöin ikinä, ja luonnekin oli mitä miellyttävin! <3


Tulevista postauksista sen verran, että olen ainakin toteuttamassa FCI Roturyhmien suosikit-postauksen, ja varmasti myös jonkin sortin tulevaisuuden haaveet ja suunnitelmat-postauksen. Sen lisäksi on tulossa kaikkea muuta kivaa, kunhan keksin sopivasti sisältöä ja saan oettua aiheeseen sopivat kuvat! ;) Joten stay tuned, jos sielä ketään tätä blogia säännöllisesti seuraa, kirjoittelen taas sitten, kun ehdin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia kirjoittaessa huomioithan seuraavat asiat:
•Mieti ensin mitä kirjoitat ennen kuin kirjoitat ja muista järkevä kielenkäyttö
•Rakentava kritiikki ja vinkit ovat aina tervetulleita
•Postausideoita ja parannuksia voi aina esittää

Kiitos kommentoijille jo etukäteen! :)